Peščeni poliestrski filter za bazen PACIFIC 620mm Stranski v. do 90 m3

  • Šifra: Peščeni filter za bazen Pacific 620
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 507.52€

  • Brez DDV: 416.00€

Peščeni filter za bazen z 6  – potnim ventilom stranskim, Praher Avstrija

premer peščenega filtra je 620 mm za 120 kg filtrirnega peska, ali 80 kg filtrirnega stekla Nature Works za bazene do 90 m3

Sodoben peščeni filter ki ga odlikujejo zelo dobre lastnosti da očisti vaš bazen:  Izdelan je iz poliestra, kar mu zagotavlja izredno dolgo življenjsko dobo. . Najbolj pa ga loči posebna oblika: Spodnji del ni zožen tako kot pri standardnih peščenih filtrih, zato so distributorji vode na spodnjem delu filtra precej daljši in segajo do samega roba filtra. To pomeni da bo voda pronicala skozi pesek ali steklo enakomerno in tudi ob robu filtra. Pri pranju filtra se bo filter opral tudi ob zunanjem robu in se boste izognili nabiranju umazanije za robom filtra. Močno se bo podaljšala življenjska doba filtrirnega medija!


Tehnični podatki:

  • Peščeni filter za bazene do 90m³ .
  •  Za 120 kg filtrirnega peska, ali 80 kg filtrirnega stekla Nature Works
  • Pretok bazenske vode skozi peščeni filter: 15m³ / h.
  • Komplet vsebuje: 6 – potni ventil stranski in manometer.
  • Vrsta popolne filtracije bazena in odlična izbira za filtracijo bazenske vode. 

Kako izbrati najboljšo raven učinkovitosti filtriranja vašega bazena?

Na splošno je treba vso vodo v bazenu filtrirati najmanj štirikrat na dan. Zato moramo razdeliti količino vašega bazena za 6, da dobimo najmanjšo potrebno filtracijo vašega bazena. Če nameravate kupiti bazen s prostornino 54 m3, boste potrebovali filtrirni sistem z minimalno močjo 9 m3 / h pretoka bazenske vode skozi bazenski filter.

 

Filtracija bazena in pranje peščenega filtra za bazen

Filter za bazen uporablja poseben filtrirni pesek ali steklo, da zajame nečistoče iz baznske vode. Filter napolnimo z filtrskim vmesnikom, ki deluje kot filtrirno sito. Ko je krmilni ventil v položaju FILTRATION, se bazenska voda, ki vsebuje nečistoče, vpije skozi cevni sistem in se prečisti. Voda se potisne skozi pesek ali steklo, odstranjuje fine nečistoče in priteče na dno filtrske posode. Voda se vrne skozi krmilni ventil preko cevi nazaj v bazen. Celoten postopek je gladek in avtomatičen ter zagotavlja popolno recikliranje bazenske vode skozi cevni sistem. Po določenem času delovanja lahko nečistoče, ki se nabirajo v filtru za bazen, povzročijo poslabšanje pretoka vode skozi pesek in zmanjšanje pretoka filtrske enote (peščenega filtra za bazen). To pomeni, da je čas za čiščenje filtra. Ko nastavite vzvod krmilnega ventila v položaju BACKWASH, se bo vodni tok samodejno obrnil, tako da bo od dna filtrirne posode prešel skozi filtrirni pesek, iz katerega se sedimentna umazanija izplakne v odpadno cev. Ko se peščeni filter za bazen spere, potisnite ročico ventila nazaj na RINSE in zaženite črpalko za pol do eno minuto; nato potisnite ročico ventila nazaj v položaj FILTER, da ponovno sprožite standardno filtracijo. 

Servis: Abes .d.o.o., Goričica pri Ihanu, 1230 Domžale

Lahko vam ponudimo tudi strokovno vgradnjo.

Oznake: filter bazen stranski ventil